Splošni pogoji

Spoštovani,

da boste kar se da uživali v našem hotelu, upoštevajte naslednje napotke.


Čas prijave in odjave
Čas prijave je od 15.00.
Čas odjave je do 11.00.

Rezervacijski pogoji

Uporabnik spletne strani se zavezuje, da nam ob oddaji rezervacije poda aktiven e-naslov in nas pooblasti, da ga uporabljamo za namene obveščanja in preverjanja v zvezi z rezervacijo. V primeru, da uporabnik ni  elektronsko ali telefonsko dosegljiv oz. nam posreduje napačen ali neveljaven elektronski naslov, si pridržujemo pravico do stornacije tovrstne rezervacije.


Plačilni in odpovedni pogoji         

Individualne rezervacije (do 5 sob)

1.       možnost: “BREZPLAČNA odpoved – plačilo v hotelu”

Ta plačilna in odpovedna možnost je na voljo samo za rezervacije do 5 sob (individualne rezervacije). Takšno rezervacijo lahko odpoveste brez kakršnih koli stroškov odpovedi do 24 ur pred prihodom.

V primeru odpovedi znotraj 24 ur pred prihodom ali v primeru neprihoda v hotel se zaračuna prva noč. Plačilo v hotelu (na recepciji) je možno s kreditno kartico ali z gotovino (samo EUR).

2.       možnost: “Brez možnosti vračila denarja”

Rezervacije brez možnosti vračila denarja zahtevajo polno predplačilo v času oddaje rezervacije, naknadna odpoved ali sprememba rezervacije nista mogoči.

Če so podatki o kreditni kartici napačni ali kartice iz drugih razlogov ni mogoče bremeniti, ima hotel pravico odpovedati rezervacijo. Če rezervacija vključuje kontaktne podatke, bo hotel o tem obvestil stranko in zaprosil za nove podatke o kreditni kartici.

Če gost odpove ali spremeni rezervacijo ali v primeru neprihoda v hotel, se zaračuna celotnen znesek rezervacije.

Skupinske rezervacije (več kot 5 sob)

Za vse rezervacije 5 ali več sob veljajo posebni plačilni in odpovedni pogoji.

-          Pri rezervacijah, opravljenih več kot 30 dni pred prihodom, je obvezno plačilo 30% depozita (pologa). Vplačan depozit je vračljiv do 30 dni pred prihodom, kasneje pa brezplačna odpoved ni več mogoča in vplačani depozit postane nepovračljiv (strošek odpovedi). Preostali znesek v višini 70% (oz. razlika) mora biti predplačan do 14 dni pred prihodom in je v celoti nepovračljiv.

-          Pri rezervacijah, opravljenih do 30 dni pred prihodom, je potrebno takojšnje predplačilo v celotnem znesku, ki je nepovračljiv.

Predračun za predplačilo in dodatne informacije vam bo na podani elektronski naslov poslal naš rezervacijski oddelek (reservations@cityhotel.si; Tel + 386 1 239 0093). Predplačilo je možno z bančnim nakazilom ali s kreditno kartico. Če podani kontaktni podatki niso veljavni ali aktivni, ima hotel pravico odpovedati rezervacijo.

Daljša bivanja (več kot 5 noči)

Upoštevajte, da lahko hotel za zavarovanje vaše rezervacije zahteva podatke o kreditni kartici (za daljša bivanja, tj. več kot pet nočitev), prav tako pa si hotel pridržuje pravico do predavtorizacije vaše kreditne kartice pred prihodom.

V primeru neveljavne kartice si pridržujemo pravico do takojšnje odpovedi rezervacije.


Dodatna ponudba
Vsa dodatna ponudba, ki jo ponujamo, je na voljo le na povpraševanje in v primeru razpoložljivosti.

Pravila bivanja v hotelu
Da bo vaše bivanje kar se da prijetno, velja v sobah za goste in skupnih prostorih City Hotela Ljubljana ‘zaveza umirjenosti’. Posledica upravičenih pritožb drugih gostov zaradi prevelikega hrupa je, da mora hrupna družba takoj in brez povračila zapustiti hotel.

V City Hotelu Ljubljana ni dovoljeno kaditi. V primeru kajenja (ne glede na substanco) bo vašemu računu dodan strošek čiščenja v višini 200 EUR.

Še posebej si prizadevamo, da so našim gostom na voljo čiste sobe. V primeru večjih madežev ali poškodb naše lastnine soglašate s plačilom čiščenja v višini vsaj 50 EUR.

Dodatne stroške, povezane s sobo, boste poravnali ob odjavi.

Parkiranje v naši garaži je na odgovornost lastnika vozila, hotel ne odgovarja za morebitno škodo.

Domači ljubljenčki so dovoljeni ob predhodni potrditvi (odvisno od razpoložljivosti zaradi omejenega števila sob). Doplačilo za bivanje ljubljenčka znaša 20 €.


Želimo vam prijetno bivanje.

Vaš City Hotel Ljubljana