REZERVACIJA
GARANCIJA NAJBOLJŠE ONLINE CENE
Datum prijave
Datum odjave
Promo koda

Hotel s pestro zgodovino

Zgodovina hotela sega v leto 1903, ko so na mestu znamenite gostilne ''Pri Bitencu'', v katero je rad zavil tudi naš največji pesnik, France Prešeren, odprli Hotel Štrukelj, v lasti družine Štrukelj.

Poleg izjemnega gostoljubja je hotel slovel po tradicionalnih slovenskih štrukljih, ki še danes ostajajo zaščitni znak hotela.
V času po drugi svetovni vojni je hotel za kratko prenehal delovati, saj je bila družina prisiljena zapustiti hotel in domovino. Vodenje hotela je prevzela tedanja oblast in ga odprla pod novim imenom Hotel Turist.

Originalna lastnica, gospa Marjanca Krajc, kljub težkim spominom nikoli ni pozabila svoje domovine, Ljubljane in družinskega hotela. Tako je po osamosvojitvi Slovenije skupaj s svojim možem, gospodom Nikolajem Krajcem, vložila ves svoj trud, da bi se hotel vrnil v družinsko last. To jima je uspelo šele leta 2004, ko se je hotel preimenoval v današnje ime City Hotel. Staro zgradbo iz leta 1903 so obnovili in razširili, ter leta 2007 odprli vrata prenovljenega hotela.
Hotel je še danes v lasti potomcev iste družine, ki deli in nadaljuje vizijo gospoda Nikolaja in gospe Marjance Krajc.