REZERVACIJA
GARANCIJA NAJBOLJŠE ONLINE CENE
Datum prijave
Datum odjave
Posebna promocija

Zmagam naproti

Navdih za naš februarski kulinarični izbor smo tokrat iskali v mestih - predhodnih gostiteljih Zimskih olimpijskih iger, kjer so naši športniki razveseljevali z uvrstitvijo na zmagovalni oder. City Bar prigrizki so tako ta mesec v duhu nekaterih izmed teh olimpijskih uspehov.

 

SARAJEVO– 1984
S sploh prvim olimpijskim odličjem za Slovenijo in gostiteljico Jugoslavijo je navdušil Jure Franko, ki si je v veleslalomu po izjemni drugi vožnji prismučal srebro in v vsesplošni noriji sprožil rek: Volimo Jureka više od bureka!« Z domačim sirovim burekom v City Hotelu obujamo spomin na čase Franka,  na Sarajevo in na priljubljeno maskoto Vučko.

 

SALT LAKE CITY - 2002
Četverica smučarskih skakalcev, Damjan Fras, Robert Kranjec, Primož Peterka, Peter Žonta, je na moštveni tekmi na veliki skakalnici osvojili bron in tako Sloveniji priborili edino kolajno na 19. Zimskih olimpijskih igrah.

 

VANCOUVER – 2010
Vancouver bo Slovencem vsekakor ostal v spominu po izjemni tekaški preizkušnji Petre Majdič. Ta se je kljub padcu in hudi poškodbi na ogrevanju na koncu veselila brona v klasičnem šprintu. Dve srebrni medalji je osvojila tudi alpska smučarka Tina Maze (veleslalom in superveleslalom).

 

SOČI – 2014
S kar osmimi medaljami, ki so jih na zadnjih Zimskih olimpijskih igrah osvojili Slovenci, je Slovenija po številu odličij na milijon prebivalcev zaostala le za Norveško. Z dvema zlatima medaljama (smuk in veleslalom) nas je razveselila  ponovno izjemna Tina Maze. Po dve kolajni, malo manj žlahtnejšega sijaja, pa sta osvojila tudi smučarski skakalec Peter Prevc (srebro na mali skakalnici ter bron na veliki skakalnici) in deskar na snegu Žan Košir (srebro v paralelnem slalomu ter bron v paralelnem veleslalomu). Bron pa sta si pritekli še Vesna Fabjan v šprinterski preizkušnji smučarskega teka ter Teja Gregorin v zasledovalni tekmi biatlona.

PYEONGCHANG – 2018
Že danes nas zanima o kom bomo lahko pisali čez štiri leta in zato vas vabimo da za športnike na 23. Zimskih olimpijskih igrah navijate z nami (9-25.2.).

*** Poleg zgoraj omenjenih mest po katerih smo tudi poimenovali februarske City bar prigrizke, so nas Slovenci z odličji navdušili še na Zimskih olimpijskih igrah v CALGARYju (1988) ter LILLEHAMMERju (1994).