REZERVACIJA
GARANCIJA NAJBOLJŠE ONLINE CENE
Datum prijave
Datum odjave
Promo koda

Igra svetlobe in teme

Pred nami je mesec, v katerem nas bo mati narava vsak dan nagrajevala z več svetlobe, več sonca ter več življenja.

 

 20. marca, na dan spomladanskega enakonočja, bo svetloba ponovno za pol leta premagala temo. Vpliv daljših dni se ne odraža samo s prebujanjem  narave. Tudi ljudje občutimo več energije, boljše počutje in prebujanje ljubezni. Le-te pa bomo v mesecu marcu v City baru skupaj z vami častili s Preganjalci pomladne utrujenosti in Prvimi pomladnimi okrepčili. Kaj pa o čaščenju pomladi, svetlobe in energije pravijo stare slovenske  tradicije in običaji?

 

SPOMLADANSKO ENAKONOČJE

Enakonočje nastopi 20. Marca. To je dan, ko sonce začne svoj pohod prevladovanja nad temo, s seboj pa prinaša tudi uraden začetek pomladi.

 

VELIKA NOČ

Tradicija  praznovanja velike noči je precej bogata in je tesno povezana s starimi poganskimi navadami čaščenja prihoda pomladi. Velika noč je tudi največji in najstarejši cerkveni praznik.

 

GREGORJEVO

Vsekakor pa ne smemo pozabiti na dan, ko se po starem verovanju »ženijo ptički« ali Gregorjevo. Slovenski dan zaljubljencev, ki nastopi 12. Marca, ponekod praznujemo še danes. Nekoč so na predvečer praznika ljudje svetlobo praznovali tako, da so po zraku vihteli bakle in  po potokih spuščali manjše kose gorečega lesa. Danes pa ste le streljaj od hotela lahko priča spuščanju papirnatih ladjic po reki Ljubljanici.