REZERVACIJA
GARANCIJA NAJBOLJŠE ONLINE CENE
Datum prijave
Datum odjave
Posebna promocija

BRKO TURA

S kolesom se podajte po prelepih ulicah Ljubljane, obiščite in občutite življenje, ki so ga živeli trije veliki Ljubljanski brkači, arhitekt, pisatelj in slikar.

Ko se med seboj prepleteta slovenska zgodovina ter športna aktivnost, je rezultat le-tega novost k že obsežni ponudbi Ljubljanski kolesarskih tur: kolesarska  tura, ki  je pomaknila kreativo Ljubljanske turistične ponudbe na popolnoma novo raven.  Brko tura nas popelje v čas treh slovenskih gigantov, katerim je skupno, da so vsi nosili brke: arhitekt Jože Plečnik, pisatelj Ivan Cankar ter slikar Rihard Jakopič. Spoznamo se z njihovim življenjem in običaji, ter s kolesi popeljemo do njihovih njaljubših ljubljanskih točk. To so vizionarka soba Plečnika, najljubši bar Cankarja,  narodna Galerija Jakopiča in številne druge.


Slovenci prevečkrat pozabimo na bogato kulturno dediščino, ki so jo za seboj pustile omenjene tri ikone in prav zato vam v ta namen osvežimo spomin:

  • Jože Plečnik


Jože Plečnik je eden najpomembnejših pionirjev moderne arhitekture, ki je v Ljubljani pustil tako močan pečat, kot na primer Gaudi v Barceloni. Zasnoval je večino glavnih Ljubljanskih atrakcij kot so Tromostovje, znamenite arkade pokrite Ljubljanske tržnice, Križanke, Trnovski pristan, Čevljarski most, Nacionalno univerzitetno knjižnico -  NUK in mnoge druge. Njegova zapuščina Ljubljani je tako mogočna in unikatna, da se šteje kot ena izmed najbolj pomembnih celostnih del 20. stoletja na svetu.

Za navdušence njegovih del v okviru Turizma Ljubljana organizirajo tudi dve samostojni turistični vodenji, ki se osredotočata zgolj na njegovo dediščino – »Sprehod po Plečnikovi Ljubljani« in »S kolesom po Plečnikovi Ljubljani«.

  • Ivan Cankar


Pisatelj, dramatik ter poet Ivan Cankar je za seboj pustil tako bogat spekter literarnih del, da velja za največjega slovenskega pisatelja. Po njem se imenuje tudi naš največji kulturni in kongresni center – Cankarjev dom. Letos beležimo tudi 100. obletnico njegove smrti, ki se jo spominjamo s prireditvami in začasnima razstavama v Cankarjevem domu in Mestnem muzeju. V ta namen se leto 2018 imenuje tudi Cankarjevo leto.

  • Rihard Jakopič


Richard Jakopič  velja za glavnega akterja slovenskega slikarstva v prvi polovici 20. stoletja. Do danes je bilo v privatno lastništvo in Narodni in Moderni galeriji razdeljenih že več kot 1200 skic in slik, ter približno 650 risb. Velik del njegove zapuščine je razstavljen v Narodni galeriji v Ljubljani.

 

Brko tura nam z raziskovanjem mesta torej predstavi  vse čare Ljubljane  in nas  na zabaven in sproščen način opomni na pomen slovenske kulturne dediščine treh veljakov, ki se bo v Ljubljani še dolgo odražala.

Le še ena odlična priložnost za sproščen začetek poletnega vikenda.

 

Dodatne informacije:

Ogled je produkt VISIT LJUBLJANA.

VODENJE: vsak petek ob 15:00 (do 31.10. 2018)

LOKACIJA: STIC – Krekov trg 10, Ljubljana

CENA: 45 €/ osebo

TRAJANJE: 3,5 ur

JEZIKI: slovenski, angleški, nemški, španski

OSTALO:  

  • Primerno le za odrasle (skupina 4 – max. 10 oseb)
  • V primero dežja je turistično vodenje odpovedano