REZERVACIJA
GARANCIJA NAJBOLJŠE ONLINE CENE
Datum prijave
Datum odjave
Posebna promocija

POLETNO DOGAJANJE V LJUBLJANI

Končno je napočil čas v letu, ki ga večina  najbolj vneto pričakuje –dolgi in topli večeri, pozni sprehodi po mestnem jedru in pestro festivalno dogajanje. Tudi tokrat Ljubljana ni razočarala, saj je festivalsko ozračje že v polnem zamahu. Z včerajšnjo otvoritvijo osrednjega poletnega festivala, »Festival Ljubljana«,  pa smo v želji, da vam popestrijo poletni vsakdan,  za vas zbrali nekaj predlogov preživljanja časa.


66. LJUBLJANA FESTIVAL

Datum:  28.6. – 3.9.

Lokacija:  Številna elitna prizorišča v Ljubljani in njeni okolici, tudi na reku Ljubljanici

Osrednje prizorišče:  poletno gledališče Križanke

Raznolika ponudba kulturnega programa, ki ga podaja  festival z dolgoletno tradicijo je vsekakor postala njegov prepoznavni znak. Prav vsak si lahko najde nekaj za svoj okus, naj bo to koncert,  gledališka predstava, muzikal ali baletni nastop. Z ustvarjalnimi delavnicami ne bodo prikrajšani tudi naši najmlajši.

JAZZ ODER

Datum:  29.6. – 17.8.

Lokacija: Stari trg

Brezplačni petkovi koncerti slovenskih in tujih zasedb bodo popestrili petkove večere na Starem trgu.

 

POLETJE V TIVOLIJU

Datum:  3.7. – 31.7.

Lokacija: mestni park Tivoli

V najbolj vročih poletnih dneh  bo park Tivoli postal prijetno zatočišče tudi za kulturne navdušence. Glasbeni nastopi in organizirano vodenje nas bodo ob torkih popeljali pred Mednarodni grafični likovni center  (razstavi Davida Lyncha), ob sredah  v ustvarjalni center Švicarija, kjer si bomo ob med drugih ogledali tudi Filme v hosti (projekcija na ploščadi)

 

ANA DESETNICA – mednarodni festival uličnega gledališča

Datum:  4.7. – 7.7.

Lokacija: Prešernov trg in ožji center mesta

Žonglerji, klovni, cirkusanti, požiralci ognja, glasbeniki, plesalci, igralci in še mnogi bodo ponovno kraljevali ulicam in predstavili ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Vse predstave so brezplačne.

FILM POD ZVEZDAMI – letni kino na Ljubljanskem gradu

Datum: 5.7.-28.7. (ob 21:30)

Lokacija: Grajsko dvorišče Ljubljanskega gradu

Najbolj odmevni filmi pretekle kino sezone , premiere in tudi predpremiere bodo ponovno na platnu najbolj zvezdnatega kina v mestu. Idealna prilika za večerni sprehod na Ljubljanski grad, ki bo po koncu kino predstave nagrajen s pogledam na nočno Ljubljano z okolico.


Kar nekaj Ljubljanskih gostinksih lokalov, muzejev in društev pa samo organizira različne glasbene nastope, razstave na prostem,  mini festivale, stand up nastope, itd., ki so prav tako vredni obiska. Le-te skupaj z bolj umirjenimi doživetji vsako poletje vzbudijo zanimanje tako Ljubljančanov, kot tudi številnih turistov: