REZERVACIJA
GARANCIJA NAJBOLJŠE ONLINE CENE
Datum prijave
Datum odjave
Posebna promocija

NAPOVEDUJEMO 69. LJUBLJANA FESTIVAL

Ljubljana Festival s svojimi prireditvami vsako poletje ključno prispeva k mestnemu vzdušju. Tudi letošnji 69. Ljubljana Festival, ki bo potekal med 1. julijem in 8. septembrom odlikuje pester program, ki napoveduje prvovrstna imena iz sveta umetnosti. 

Več o programu si lahko preberete na spodnji povezavi, ki omogoča tudi nakup vstopnic: 

KOLEDAR DOGODKOV

Osrednja dejavnost Festivala Ljubljana je organizacija in izvedba mednarodnega poletnega festivala, s katerim slovenska prestolnica v poletnih mesecih vstopi na zemljevid svetovno pomembnih kulturno-umetniških prizorišč. 
Poletni Ljubljana Festival vsako leto pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju Ljubljane, saj pripravlja skrbno izbran in žanrsko raznovrsten program – baletne, operne in gledališke predstave, muzikale, komorne in simfonične koncerte, Mednarodno likovno kolonijo, mojstrske tečaje, otroške in mladinske delavnice, Ljubljana Festival na Ljubljanici in še mnogo več. V srcu Ljubljane nam bodo številna izjemna imena na letošnjem 69. Ljubljana Festivalu tako pričarala nepozabne kulturno obarvane poletne večere.

Slavnostna otvoritev 69. Ljubljana Festival bo 1. julija ob 21. uri na Kongresnem trgu z Orkestrom Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga pod taktirko maestra Valerija Gergijeva. Marijino gledališče v Sankt Peterburgu se ponaša s statusom enega najimenitnejših središč za glasbo in uprizoritveno umetnost na svetu. Orkester Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga in maestro Valerij Gergijev, ki ga vodi od leta 1988, že vrsto let razvajata slovensko poslušalstvo z nepozabnimi gostovanji na Ljubljana Festivalu. Sanktpeterburški orkester bo na tokratni otvoritvi Ljubljana Festivala pod taktirko Gergijeva izvedel simfonično pesnitev Bela krajina legende slovenske resne glasbe M. Kozine. Zazvenela bo tudi mojstrovina H. Berlioza, tragična Fantastična simfonija.

Vstopnice za izbrane prireditve 69. Ljubljana Festivala so na voljo na ljubljanafestival.si, blagajni Križank, Petrolovih bencinskih servisih in ostalih prodajnih mestih Eventim. V času predprodaje so člani Kluba Festivala Ljubljana upravičeni do 20% popusta, v redni prodaji pa do 10% popusta na nakup vstopnic. V Klub se lahko včlanite na spletni strani ljubljanafestival.si – vljudno vabljeni.

 

Festival Ljubljana si pridržuje pravice do spremembe programa.

Glavni sponzor: Zavarovalnica Sava, d. d.   

Glavni medijski sponzor: Delo, d. o. o.