REZERVACIJA
GARANCIJA NAJBOLJŠE ONLINE CENE
Datum prijave
Datum odjave
Posebna promocija

7 varčevalnih nasvetov za obisk Ljubljane

Vsi radi zapravljamo denar za stvari, ki so nam blizu, ki si jih želimo. Ne glede na velikost proračuna, ki smo ga namenili za potovanje, so nepričakovani izdatki nedobrodošli, saj nam manjšajo možnost izbire storitev in izdelkov, ki tako postanejo predragi.
Vsi radi zapravljamo denar za stvari, ki so nam blizu, ki si jih želimo. Ne glede na velikost proračuna, ki smo ga namenili za potovanje, so nepričakovani izdatki nedobrodošli, saj nam manjšajo možnost izbire storitev in izdelkov, ki tako postanejo predragi. Bi torej radi Ljubljano začutili kot domačini in pri tem privarčevali tudi kakšen evro?
Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali. Primerni so za družine, poslovneže, pare ali samostojne potnike.

Upoštevajte prometne predpise in ostale zakonske ureditve mesta.
Čeprav se morda sliši nespametno, turisti veliko denarja zapravijo za nepričakovane izdatke, kot je na primer plačilo kazni. Da se temu izognete, med drugim svetujemo, da pri rdeči luči ne prečkate ceste, v zaprtih prostorih ne kadite in ne parkirate na neoznačenih mestih.

Če ste žejni, pijte vodo.
Ljubljana ponuja pitno vodo– zato si lahko na pot vzamete stekleničko, ki jo v hotelski sobi napolnite ali pa za to uporabite enega od Ljubljanskih pitnikov.

V Ljubljani je napitnina neobvezna.
Dobra storitev si zasluži pohvalo, tudi v obliki napitnine. A če si tega ne morete privoščiti, ali pa s storitvijo niste bili zadovoljni, napitnina ni potrebna. Znesek, ki ga prejete na računu je znesek, ki ga morate plačati.

Ko potrebujete stranišče…
… so vam v Ljubljani na voljo javna stranišča. Če je javno stranišče predaleč, pa lahko zavijete v prvi lokal ali restavracijo in strežno osebje vprašate ali vam dovolijo uporabo njihovega. V veliki večini primerov vam bodo to brezplačno dovolili. Nasvet boste lažje upoštevali, če lokal obiščete sami in ne v skupini.

Ko ne veste kje ste, vprašajte.
Če vam preučevanje zemljevida in orientacija nista v preveliko veselje, se za nasvet o tem, kje se nahajate in kam iti dalje, obrnite k mimoidočim. Ker je Ljubljana majhna, ste morda samo 2 minuti stran od cilja in domačin vas bo z veseljem usmeril na pravo pot. S tem boste prihranili čas in posledično tudi denar.

Parkirajte avto in nadaljujte peš ali s kolesom.
Velika prednost hoje in vožnje s kolesom je v tem, da imate na ta način dostop do vseh delčkov mesta, tudi do tistih, ki so zaprti za promet. S kolesom boste tudi enostavneje parkirali in prihranili, saj je najem koles lahko enostaven in kdaj celo brezplačen.

Na sprehod na ljubljanski grad.
Sprehod do ljubljanskega gradu in vzpon na grič sta odlična priložnost za rekreacijo. Ne samo, da boste med celotnim vzponom lahko opazovali čudovite razglede na mesto, ampak boste zaradi tega tudi privarčevali, saj je sprehod brezplačen.

Ob upoštevanju teh nasvetov boste svoj privarčevani denar resnično lahko porabili tako, kot si sami želite.